Miniştrii de externe ai ţărilor din Grupul de la Visegrad (Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia) au denunţat, joi, la finalul unei întâlniri la Bratislava cu omologul lor francez, Jean-Yves Le Drian, o serie de “măsuri protecţioniste” apărate, în opinia lor, de Franţa, relatează AFP.

“Există o uşoară diferenţă între Franţa şi ţările noastre în ce priveşte viitorul Uniunii Europene. Pentru noi, competitivitatea este esenţială”, a declarat şeful diplomaţiei poloneze, Jacek Czaputowicz, în cursul unei conferinţe de presă comune a celor cinci miniştri.

Potrivit acestuia, unele măsuri prezentate de Franţa, “măsuri protecţioniste, aduc prejudicii UE ca atare”.

Aceste afirmaţii au provocat o scurtă replică a ministrului francez, Jean-Yves Le Drian.

“Sunt în dezacord cu colegul meu asupra unor probleme de fond legate de competitivitate, deoarece eu consider că protecţionismul şi competitivitatea nu sunt incompatibile. Dar, cum nu sunt aici pentru a face campanie electorală, mă voi opri asupra acestor afirmaţii de fond”, a spus el.

Ţările din grupul de la Visegrad critică soluţiile europene relative la muncitorii detaşaţi, reforma condiţiilor de muncă şi plata transportatorilor rutieri internaţionali, precum şi propunerile de armonizare fiscală.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?