spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeGrupul Bilderberg la Torino

Grupul Bilderberg la Torino

-

Grupul Bilderberg s-a reunit, începând de ieri, pentru trei zile, la Torino. Din 1954, acest club ultra-închis  găzduiește oameni politici și financiari de top, inspirând nenumărate fantezii și teorii ale conspirației, scrie cotidianul francey Les Echos conform Radio France.

- Reclama -

Ca de obicei, locul reuniunii a fost păstrat secret până în ultima clipă. La fel, lista oaspeților și temele discursurilor. Timp de trei zile, participanții se vor intersecta, poate, în acest an, cu Patrick Pouyanné, șeful grupului Total, poate vor face coadă la bufetul de prânz cu ambasadorul pentru Oceane al Norvegiei, Vidar Helgesen, sau se vor învecina la conferințe cu Regina din Țările de Jos sau cu Henry Kissinger, doi piloni ai conferinței.

Șefi de stat, miniștri,  bancheri, președinți de multinaționale, militari, experți în securitate, cadre universitare și reprezentanți ai organizațiilor internaționale precum FMI sau Banca Mondială sunt rugați să vină singuri, fără soți sau soții și fără gărzi de corp.

Creat în timpul războiului rece de miliardarul american David Rockefeller, fostul diplomat polonez Joseph Retinger și Prințul Bernhard al Olandei, „Grupul Bilderberg“ și-a luat numele de la hotelul, în cazul în care grupul întâlnit prima dată în Oosterbeek, Olanda.

Scopul a fost de a crea un cerc puternic de influență în domeniile economice și financiare, pentru a face față amenințării comuniste“, spune Thierry de Montbrial, directorul Institutului Francez de Relații Internaționale (IFRI), care a făcut parte din el de aproape patruzeci de ani.

Ce se întâmplă cu adevărat în aceste trei zile? Cei care participă spun că sunt discuții și întâlniri informale cu privire la problemele majore ale momentului.

Din 2013, conferința are chiar propriul site pe care se publică lista de invitați și temele, cu 48 de ore înainte de deschidere. Dar totul se oprește aici. Ce se spune la Bilderberg rămâne la Bilderberg.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img