spot_img
26.4 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăEconomieGrindeanu, despre autostrada Ploieşti-Braşov: Ieri a fost ultima şedinţă prin care s-a...

Grindeanu, despre autostrada Ploieşti-Braşov: Ieri a fost ultima şedinţă prin care s-a decis traseul

-

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Ploieşti, că a fost decis un nou traseu pentru autostrada Ploieşti-Braşov, iar costul variantei acceptate de CNAIR este de 4 miliarde de euro.

- Reclama -

„Ieri s-a încheiat ultima şedinţă prin care s-a decis, şi se va intra pe acest parcurs, traseul. Fără a acuza pe nimeni, nu poţi pe 160 de km de autostradă să vii cu un cost de 8 miliarde de euro. Cam asta propunea, surpriză, aceeaşi companie care a făcut studiul de fezabilitate şi proiectul pentru A7 şi despre care vă spuneam mai devreme, că ei sunt cei care au câştigat în urmă cu vreo 2-3 ani licitaţia. Şi au propus un traseu cu care eu nu cred că avem cum să fim de acord, pe 160 de km să ai un cost de 8 miliarde, pentru că nu poţi să acoperi măcar din fonduri europene aceste costuri”, a afirmat Grindeanu.

În context, ministrul a explicat că a solicitat refacerea traseului şi găsirea unor soluţii „mai realiste”, iar CNAIR a acceptat o propunere care urmează să fie prezentată public şi care are un cost de 4 miliarde de euro.

„Au venit cu o propunere pe care CNAIR a acceptat-o, care are ca şi cost undeva la jumătate, 4 miliarde, care va fi prezentată şi care sper eu să rămână finală”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta s-a arătat convins că în toamnă CNAIR va putea scoate la licitaţie primul tronson al acestei autostrăzi, dar dinspre Braşov, în zona Codlea-Cristian-Ghimbav.

„Acolo e un nod care face legătura între diverse lucrări de infrastructură, acolo lucrurile sunt terminate şi se poate scoate la licitaţie”, a arătat ministrul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img