spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomieGREVA GENERALA in Italia

GREVA GENERALA in Italia

-

Italienii au început vineri greva generală, la apelul celor două mari confederaţii sindicale care organizează în 54 de oraşe manifestaţii împotriva politicii economice şi sociale a Guvernului condus de premierul Matteo Renzi, relateaza Mediafax.

Administraţii din domeniile Sănătăţii, Educaţiei, Transporturilor – toate sectoarele de activitate urmează să fie afectate, însă vor fi asigurate servicii minime pentru cetăţeni. Greva este prevăzută începând de la ora locală 09.00 (09.00, ora României) până la ora 17.00 (17.00, ora României).

- Advertisement -

Ministrul Transporturilor, Maurizio Lupi, a renunţat joi seară în ultimul moment la rechiziţionarea decisă pentru transporturile feroviare, după ce a obţinut din partea sindicatelor din sectorul transporturilor scurtarea cu o oră a grevei (începând de la ora 09.00 la ora 16.00, în loc de 17.00), ceea ce va permite locuitorilor din cartiere care participă la manifestaţii sau merg la serviciu să ajungă acasă folosind mijloacele de transport în comun.

Greva este organizată în sectorul public şi privat de principala confederaţie italiană CGIL (stânga) şi susţinută de UIL (moderată). O a treia confederaţie, UGL (dreapta), mai mică, s-a alăturat grevei, în timp ce CISL (catolică, moderată) nu a dorit să participe, considerând că în contextul actual protestul este contraproductiv.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img