spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeGrecia cumpără avioane multirol franceze. Achizițiile masive de armament a fost unul...

Grecia cumpără avioane multirol franceze. Achizițiile masive de armament a fost unul din motivele crizei financiare grecești

-

Grecia a anunţat duminică achiziţia a şase avioane multirol franceze Rafale suplimentare, care se adaugă celor 18 deja contractate, decizie salutată de ministrul francez al apărării, Florence Parly, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Achizițiile masive de armament a fost unul din motivele crizei financiare grecești.

- Advertisement -

”Excelentă veste: Grecia tocmai şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona şase Rafale suplimentare. Împreună avansăm spre construirea unei adevărate autonomii europene”, a scris Florence Parly pe Twitter.

Anunţul privind suplimentarea acestui contract a fost făcut de premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Salonul internaţional de la Salonic, adăugând că primul dintre aceste şase avioane va fi recepţionat de forţele aeriene greceşti până la finele anului în curs.

- Advertisement -

Grecia a semnat la începutul anului cu Franţa un contract pentru cumpărarea a 18 avioane Rafale, pentru a-şi consolida apărarea şi parteneriatul cu Parisul în contextul tensiunilor cu Turcia vecină. Contractul, în valoare de circa 2,5 miliarde de euro, cuprinde 12 avioane la mâna a doua şi 6 noi.

Pentru Franţa acest contract reprezintă primul încheiat cu o ţară membră a UE, în timp ce Parisul încearcă să-şi sporească exporturile de armament şi cooperarea militară cu ţările blocului comunitar

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img