Grecia cere țărilor din UE să cumpere împreună dreptul patentelor pentru vaccinurile împotriva COVID-19: PREȚUL VACCINULUI TREBUIE SĂ FIE REZONABIL

0
107

Grecia a propus țărilor Uniunii Europene să cumpere împreună dreptul patentelor pentru vaccinurile împotriva COVID-19 și să accelereze testarea lor pentru a se asigură că dacă sunt eficiente vor fi distribuite rapid tuturor europenilor care au nevoie de ele, transmite Radio Europa Liberă.

Într-un articol publicat în ziarul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), premierul elen Kyriakos Mitsotakis spune că asemenea măsuri europene comune ar garanta că prețul vaccinului va fi „rezonabil” și că banul public european va fi cheltuit cu chibzuială. Liderul elen a amintit că în prezent se află în faza de elaborare cel puțin 20 de vaccine anti-COVID-19, multe din aceste eforturi fiind subvenționate de guverne europene, pe plan național, sau de organizații umanitare. Cu peste 130.000 de cazuri de infectare confirmate, Europa a devenit epicentrul pandemiei soldate deja cu mii de morți în lumea întreagă, Italia și Spania fiind țările din UE cele mai greu încercate.