spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăEconomieAgriculturaGoogle lucrează pentru armata chineză

Google lucrează pentru armata chineză

-

Şeful Statului major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford, a declarat joi că armata chineză profită de activitatea din China a companiei Google, care încearcă de mai multă vreme să-şi extindă prezenţa în ţara asiatică, transmit Reuters și Agerpres.

- Reclama -

„Activitatea Google în China este în beneficiul indirect al armatei chineze”, a afirmat generalul Dunford într-o audiere în comisia pentru servicii militare a Senatului.

„Urmărim cu mare îngrijorare faptul că partenerii noştri din industrie lucrează în China, ştiind că există acest beneficiu indirect”, a spus Dunford, adăugând că „sincer, ‘indirect’ s-ar putea să nu fie o caracterizare completă, este vorba mai curând de beneficiul direct al armatei chineze”.

Anul trecut, Google a anunţat că renunţă la competiţia pentru un contract de ”cloud computing” în valoare de 10 miliarde de dolari cu Departamentul american al Apărării, în parte pentru că noile linii directoare etice ale companiei nu sunt compatibile cu respectivul proiect, iar în iunie a afirmat că nu va prelungi contractul cu armata SUA de asistenţă pentru analizarea imaginilor prin satelit. În acelaşi timp, Google a spus că nu are „în plan” să relanseze un motor de căutare în China, deşi continuă să studieze ideea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img