AcasăAnalizeGloburile de Aur 2018

Globurile de Aur 2018

-

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/musical, pentru rolul din „The Disaster Artist” – un lungmetraj pe care l-a şi regizat -, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată duminică seară, la Los Angeles, de Asociaţia presei străine de la Hollywood.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/musical, pentru rolul din „The Disaster Artist”

Anul acesta, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical au mai concurat Steve Carell („Battle of the Sexes”), Ansel Elgort („Baby Driver”), Hugh Jackman („The Greatest Showman”) şi Daniel Kaluuya („Get Out”).

Aceasta a fost a patra nominalizare a lui James Franco la Globurile de Aur, actorul având deja un astfel de trofeu în palmares, obţinut în 2002, pentru rolul din miniseria TV „James Dean”.

Anul trecut, premiul Globul de Aur i-a revenit actorului Ryan Gosling, pentru rolul principal din filmul „La La Land”, de Damien Chazelle.

„The Handmaid’s Tale” – Globul de Aur pentru cel mai bun serial-dramă

„Povestea slujitoarei/ The Handmaid’s Tale” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial-dramă, la cea de-a 75-a ediţie a galei, organizată duminică seară, la Los Angeles, de Asociaţia presei străine de la Hollywood.

Serialul are la bază romanul distopic cu acelaşi titlu scris de autoarea canadiană Margaret Atwood şi publicat în 1985.

Anul acesta, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial-dramă au mai concurat „The Crown”, „Game of Thrones”, „Stranger Things” şi „This is Us”.

Elisabeth Moss, protagonista seriei „The Handmaid’s Tale”, a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial-dramă.

La aceeaşi categorie au mai concurat Caitriona Balfe („Outlander”), Claire Foy („The Crown”), Maggie Gyllenhaal („The Deuce”) şi Katherine Langford („13 Reasons Why”).

Regizorul Fatih Akin, premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

Regizorul german Fatih Akin a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, pentru „In the Fade”, la cea de-a 75-a ediţie a galei organizate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, duminică seară, la Los Angeles.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate „A Fantastic Woman”, de Sebastian Lelio, „First They Killed My Father”, de Angelina Jolie, „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev, şi „The Square”, de Ruben Ostlund.

Anul trecut, premiul a revenit filmului francez „Elle”, de Paul Verhoeven.

Globurile de Aur 2018: Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun regizor

Guillermo del Toro a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul „The Shape of Water”, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia presei străine de la Hollywood duminică seară, la Los Angeles.

La aceeaşi categorie de premii au mai concurat Martin McDonagh – „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Christopher Nolan – „Dunkirk”, Ridley Scott – „All The Money in the World” şi Steven Spielberg – „The Post”.

„The Shape of Water” a obţinut un număr record de nominalizări, şapte, la această ediţie a premiilor Globul de Aur.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Damien Chazelle, pentru filmul „La La Land”.

Globurile de Aur 2018: Saoirse Ronan, cea mai bună actriţă de comedie

Saoirse Ronan a fost desemnată cea mai bună actriţă într-o comedie, pentru rolul din „Lady Bird”, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată la Los Angeles, duminică seară, de Asociaţia presei străine de la Hollywood.

La această categorie au mai fost nominalizate: Judi Dench („Victoria & Abdul”), Margot Robbie („I, Tonya”), Emma Stone („Battle of the Sexes”) şi Helen Mirren („The Leisure Seeker”).

Aceasta a fost a treia nominalizare la Globurile de Aur pentru Saoirse Ronan.

Anul trecut, premiul pentru cea mai bună actriţă într-o comedie i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul din „La La Land”.

„The Marvelous Mrs. Maisel” – Globul de Aur pentru cel mai bun serial-comedie

„The Marvelous Mrs. Maisel” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune comedie/ musical, la cea de-a 75-a ediţie a galei organizate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, duminică seară, la Los Angeles.

La aceeaşi categorie de premii au mai concurat serialele TV „Black-ish”, „Master of None”, „SMILF” şi „Will & Grace”.

De asemenea, protagonista seriei „The Marvelous Mrs. Maisel”, Rachel Brosnahan, a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial-comedie.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun serial comedie/ musical i-a revenit producţiei „Atlanta”.

Globurile de Aur 2018: „Big Little Lies”, desemnată cea mai bună miniserie TV

Producţia HBO „Big Little Lies” a fost desemnată cea mai bună miniserie TV la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia presei străine de la Hollywood duminică seară, la Los Angeles.

Pentru acest premiu au mai fost nominalizate producţiile TV „Fargo”, „Feud: Bette and Joan”, „The Sinner” şi „Top of the Lake: China Girl”.

Anul trecut, premiul i-a revenit producţiei de televiziune „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”.

Tot la gala de duminică seară, Nicole Kidman, Alexander Skarsgard şi Laura Dern au primit, pentru partiturile din „Big Little Lies”, Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru cel mai bun rol secundar masculin, respectiv pentru cel mai bun rol secundar feminin într-o miniserie TV.

Globurile de Aur 2018: Frances McDormand, cea mai bună actriţă într-un film-dramă

Frances McDormand a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un film-dramă, pentru partitura din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată duminică seară, la Los Angeles.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate: Jessica Chastain („Molly’s Game”), Sally Hawkins („The Shape of Water”), Meryl Streep („The Post”) şi Michelle Williams („All the Money in the World”).

Anul trecut, premiul i-a revenit actriţei Isabelle Huppert pentru interpretarea din lungmetrajul „Elle”.

Acesta este al doilea Glob de Aur pentru Frances McDormand, după cel obţinut pentru rolul din „Short Cuts” (1994).

Globurile de Aur 2018: Gary Oldman, desemnat cel mai bun actor într-un film-dramă

Gary Oldman a fost desemnat cel mai bun actor într-un film-dramă, pentru rolul din „Darkest Hour”, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia presei străine de la Hollywood duminică seară, la Los Angeles.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Timothée Chalamet („Call Me by Your Name”), Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”), Tom Hanks („The Post”) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq.”)

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă a fost câştigat de Cassey Affleck, pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

Aceasta a fost prima nominalizare la Globurile de Aur pentru veteranul actor Gary Oldman.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...