spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăExterneGEST ISTORIC/ Cazul presupusului terorist Sayed Farook: Zuckerberg și Apple refuză justiției...

GEST ISTORIC/ Cazul presupusului terorist Sayed Farook: Zuckerberg și Apple refuză justiției americane și FBI accesul la datele confidențiale

-

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că susține compania Apple și pe patronul acesteia, Tim Cook, în bătălia împotriva justiției americane în privința confidențialității datelor, transmite luni AFP conform Agerpres.

„Îi susținem pe Tim și compania Apple”, a spus Zuckerberg într-o intervenție extrem de așteptată la Congresul mondial al telefoniei mobile (MWC) de la Barcelona.

- Advertisement -

El a răspuns astfel la o întrebare despre cererea FBI de a avea acces la conținutul iPhone-ului unuia dintre cei doi autori ai atacului armat de la San Bernardino din decembrie anul trecut.

Apple refuză colaborarea cu poliția federală (FBI) și Departamentul de Justiție al SUA, care cer în zadar producătorului să ofere soluția tehnică pentru ca anchetatorii să aibă acces la datele criptate de pe iPhone-ul utilizat de Sayed Farook, unul dintre cei doi autori decedați ai atentatului ce a făcut 14 morți.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img