spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeGermania va scoate din nota de plată pentru energie suprataxa pentru energie...

Germania va scoate din nota de plată pentru energie suprataxa pentru energie verde

-

Pe fondul creşterii globale a preţurilor la energie, în curând consumatorii şi companiile din Germania nu vor mai trebui să plătească o suprataxă specială pentru a finanţa tranziţia la energia regenerabilă, potrivit unui act normativ adoptat miercuri de Cabinetul de la Berlin, transmite Agerpres.

- Reclama -

În schimb, această suprataxă va fi plătită de la bugetul federal, a precizat ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Furnizorii de electricitate vor fi obligaţi să transfere în totalitate asupra clienţilor economiile provocate de eliminarea suprataxei. Însă înainte de a intra în vigoare actul normativ trebuie aprobat de Parlamentul de la Berlin.

Concepută inţial să intre în vigoare la începutul lui 2023, eliminarea suprataxei pentru promovarea producţiei de energie regenerabilă a fost implementată mai rapid de coaliţia guvernamentală din cauza creşterii preţurilor la energie. În plus, conflictul din Ucraina a dus la creşterea preţurilor la combustibili fosili în ultimele două săptămâni şi există şanse mici ca preţurile să coboare în viitorul apropiat.

În prezent, suprataxa pentru promovarea producţiei de energie regenerabilă este de 3,72 eurocenţi pentru un kilowatt-oră. Potrivit calculelor făcute de portalul de preţuri Verivox, graţie eliminării din factură o gospodărie cu un consum anual de 6.000 de kilowaţi-oră va economisi aproximativ 133 de euro.

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a estimat că eliminarea mai rapidă a suprataxei pentru promovarea producţiei de energie regenerabilă va costa guvernul federal aproximativ 6,6 miliarde de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...