spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeGermania rămâne și fără hârtie igienică

Germania rămâne și fără hârtie igienică

-

Deficitul de gaze din Germania ar putea duce la apariția de probleme în producția de hârtie, inclusiv de hârtie igienică și ambalaje pentru medicamente, a declarat pentru publicația Die Zeit, președintele Asociației producătorilor de hârtie din Bavaria, Jurgen Schaller, relatează agenția TASS.

”Hârtia este ominprezență. Pe ea se tipăresc ziare, iar acest lucru ar trebui să fie evident pentru mulți. Dar este vorba, de asemenea, despre hârtia de ambalat necesară pentru păstrarea și transportul produselor. Medicamentele sunt ambalate în cutii de carton, unde se află și instrucțiuni scrise tot pe hârtie. Cartonul este folosit la multe produse de igienă, la hârtia igienică, spre exemplu. În condițiile actualei instabilități, multe produse ar putea deveni deficitare”, a spus Scheller.

- Reclama -

El a precizat că producția de produse din hârtie are nevoie de o mare cantitate de energie, deoarece ”hârtia trebuie uscată foarte bine”. Reducerea livrărilor de gaze din Rusia poate duce la reducerea acestei producții, care folosește acest timp de combustibil. ”Pentru a produce hârtie este nevoie de apă, energie electrică, căldură și personal. Tehnologia este complexă, nu poate fi modificată rapid”, a adăugat expertul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...