spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeGermania nu vrea să plătească reparații de război Greciei, dar ministra de...

Germania nu vrea să plătească reparații de război Greciei, dar ministra de externe joacă comedia la Memorialul Holocaustului din Atena

-

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a vizitat joi o închisoare din Atena care s-a aflat sub controlul forţelor de ocupaţie ale regimului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi unde au fost torturaţi între anii 1941 şi 1944 civili şi luptători ai rezistenţei, relatează agenţia DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Ea a depus apoi flori la Memorialul Holocaustului din Atena.

Într-un interviu publicat joi de cotidianul grec Ta Nea, Baerbock a spus că este îndurerată de amintirea dictaturii naziste. ”Responsabilitatea pentru propria istorie nu are concluzie definitivă”, a mai spus Annalena Baerbock, exprimându-şi dorinţa ca vizita sa în Grecia să fie înţeleasă ca o confruntare a trecutului într-un mod mai profund.

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei germane a reafirmat că ţara sa respinge cererile Greciei privind reparaţiile de război. Germania consideră această chestiune ca fiind închisă în urma negocierilor care au condus la reunificarea Germaniei, concretizate în Tratatul 2+4. Acest tratat a fost semnat de cele două Germanii de dinaintea reunificării lor (RFG şi RDG) şi de cele patru puteri aliate din Al Doilea Război Mondial, respectiv SUA, URSS, Marea Britanie şi Franţa.

Grecia, precum şi Polonia, continuă să ceară Germaniei plata unor reparaţii de război.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img