spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeGermania NU vrea o intervenție militară în Coreea de Nord

Germania NU vrea o intervenție militară în Coreea de Nord

-

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se opune oricărei ”soluții militare” față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme, relatează AFP.

- Reclama -

”Nu văd soluție militară în acest conflict”, a declarat ea în cursul unei conferințe de presă la Berlin, întrebată despre ultima postare pe Twitter a președintelui Donald Trump, care a anunțat că opțiunile militare americane sunt ”definitivate” și ”pregătite pentru a fi folosite”.

”Germania va participa într-o manieră intensă la posibilitățile de soluționare nemilitare, dar consider escaladarea verbală ca un răspuns greșit” la această situație, a adăugat cancelarul german.

Ultimul avertisment lansat de Donald Trump se adaugă seriei de amenințări din ultimele zile. Joi el a susținut formula controversată în care a promis ”foc și furie” Phenianului, apreciind că această formulare nu a fost ”poate suficient de dură”.

Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete cu rază medie de acțiune spre teritoriul american Guam, avanpost strategic al forțelor americane în Pacific, va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...