Germania NU vrea o intervenție militară în Coreea de Nord

0
111

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se opune oricărei ”soluții militare” față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme, relatează AFP.

”Nu văd soluție militară în acest conflict”, a declarat ea în cursul unei conferințe de presă la Berlin, întrebată despre ultima postare pe Twitter a președintelui Donald Trump, care a anunțat că opțiunile militare americane sunt ”definitivate” și ”pregătite pentru a fi folosite”.

”Germania va participa într-o manieră intensă la posibilitățile de soluționare nemilitare, dar consider escaladarea verbală ca un răspuns greșit” la această situație, a adăugat cancelarul german.

Ultimul avertisment lansat de Donald Trump se adaugă seriei de amenințări din ultimele zile. Joi el a susținut formula controversată în care a promis ”foc și furie” Phenianului, apreciind că această formulare nu a fost ”poate suficient de dură”.

Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete cu rază medie de acțiune spre teritoriul american Guam, avanpost strategic al forțelor americane în Pacific, va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.