spot_img
26.4 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeGeorgia îl acuză pe un american că este în spatele protestelor

Georgia îl acuză pe un american că este în spatele protestelor

-

Autoritățile georgiene i-au refuzat intrarea cetățeanului american Jameson Marshal Cominss din cauza legăturilor sale cu un grup de oameni care au început revolte în timpul protestelor din 7-8 martie împotriva legii agenților străini de la Tbilisi, a declarat reporterilor șeful Serviciului de Securitate de Stat al Georgiei, Grigol Liluashvili.

- Reclama -

„I s-a refuzat intrarea după ce a fost găsit vinovat de activitățile în care s-a implicat. Și activitățile sale au fost legate de antrenamentul, comanda etc., a grupurilor înclinate spre distrugere în timpul mitingurilor din 7-8 martie”, a spus Liluashvili.

El a menționat că Ambasada SUA la Tbilisi nu a contactat agențiile de securitate georgiene după ce cetățeanului american i s-a refuzat intrarea.

„Presupun că sunt foarte conștienți de motivul pentru care nu l-am lăsat să intre”, a conchis Liluashvili.

Joi mai devreme, noua agenție Prime din Georgia a raportat că expertului american în Eurasia Jameson Marhsal Cominss i-a fost interzisă intrarea în Georgia în urmă cu câteva zile. Agenția de presă a susținut că cetățeanul american a fost în Georgia în martie și a instruit organizatorii de miting și membrii „Franklin Club”, pe care prim-ministrul georgian Irakly Garibashvili l-a acuzat de radicalizarea proceselor din republică mai devreme.

Agenția a mai declarat că, în timpul călătoriei sale la Tbilisi, expertul american s-a întâlnit cu profesorul de la Universitatea de Stat Georgy Meladze, care este și fondatorul mișcării studenților „The Stubborn Ones”. Această mișcare a participat și la mitingurile din martie. Ulterior, Cominss a vrut să se întoarcă în Georgia în aprilie, dar i s-a refuzat intrarea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img