spot_img
0.7 C
București
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăAnalizeGeorge Maior confirmă că SRI o avea țintă pe Alina Bica dinaintea...

George Maior confirmă că SRI o avea țintă pe Alina Bica dinaintea numirii în fruntea DIICOT

-

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, marţi, că fostul şef al SRI, George Maior, a confirmat faptul că SRI l-a informat pe preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, cu privire la motivele pentru care Alina Bica trebuia refuzată în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

”Au fost discuţii punctuale dacă, în cazul doamnei Bica, s-a implicat domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca niominalizare la DIICOT”, a declarat Claudiu Manda.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...