spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeGeorge Maior confirmă că SRI o avea țintă pe Alina Bica dinaintea...

George Maior confirmă că SRI o avea țintă pe Alina Bica dinaintea numirii în fruntea DIICOT

-

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, marţi, că fostul şef al SRI, George Maior, a confirmat faptul că SRI l-a informat pe preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, cu privire la motivele pentru care Alina Bica trebuia refuzată în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

”Au fost discuţii punctuale dacă, în cazul doamnei Bica, s-a implicat domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca niominalizare la DIICOT”, a declarat Claudiu Manda.

- Advertisement -

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img