spot_img
4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriGeneralul Iliescu, un prieten, Iohannis, Merkel și relațiile externe ale României

Generalul Iliescu, un prieten, Iohannis, Merkel și relațiile externe ale României

-

- Reclama -

Multi prieteni – si neprieteni – de pe Facebook, ma intreaba cine este prietenul despre care fac vorbire in postarile mele. Le satisfac curiozitatea si le spun cine este. Il cheama Florin, iar prietenii apropiati ii spun „Scorpionul”(…)Este unul dintre cei mai buni specialisti in munca de informatii, cu conexiuni multiple, in diverse zone si la cele mai inalte niveluri. Informatiile pe care le culege si le detine fac invidioasa orice Structura cu atributii in domeniul Sigurantei Nationale. (….)Mi-a reprosat ca am scris doar despre domnul Iohannis, si ca nu am zis nimic despre doamna Dancila, pe care, de altfel, nu o simpatizeaza, si a ramas blocat cand a vazut ca eu am admirat-o pentru gestul ei. Mi-a spus ca Premierul nu l-a inteles pe Presedinte si este vinovat. Mai mult, nu a urmat exemplul acestuia. „Ai vazut cum a procedat Presedintele Iohannis, inainte si dupa vizita efectuata in SUA? La ce te referi?” – ii raspund eu. „La faptul ca, inainte sa plece in SUA, a contactat-o pe doamna Merkel si i-a cerut acordul si mandatul in interiorul caruia poate sa promita si sa negocieze cu omologul sau american, iar dupa vizita din SUA a fugit repede la Berlin ca sa raporteze ce a discutat acolo si ca sa ceara iertare pentru depasirea mandatului, a scris pe facebook fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu.

- Reclama -

Doamna Dancila a procedat la fel? Cu siguranta, nu! De aceea este „vinovata” si Presedintele pe „buna dreptate” i-a cerut demisia si acum intentioneaza sa o acuze de inalta tradare. Bine ii face! Cum si-a permis sa plece in Israel fara sa ii intrebe pe el si pe doamna Merkel daca se poate deplasa acolo si ce mandat are. Ce conteaza prevederile Art.102 din Constitutia Romaniei, in care se stipuleaza foarte clar ca Guvernul asigura realizarea politicii externe a tarii, pe baza programului sau de guvernare, acceptat de Parlament si nu pe baza mandatului dat de catre domnul Iohannis, sau de catre doamna Merkel, doamna Dancila trebuia sa respecte regulile impuse de Presedinte. Mai mult, dupa ce a raspuns favorabil invitatiei oficialitatilor israeliene la cel mai inalt rang, a avut „tupeul” sa gaseasca puncte comune cu acestea si sa realizeze intelegeri avantajoase ambelor parti. Iar s-a incalcat cutuma in domeniul politicii externe, noi fiind obisnuiti ca doar o parte sa aiba de castigat din parteneriatele comune si cum noi suntem foarte politicosi ii lasam intotdeauna, in avantaj, pe ceilalti. Dar vinovatia doamnei Dancila nu se rezuma doar la acest aspect si la faptul ca „au facut afaceri prin spate cu evreii”, cei in fata carora se inclina si americanii atunci cand este necesar, cautandu-le permanent prietenia (noi ce nevoie avem de ea?), ci si in demersurile pe care le face pentru normalizarea relatiilor cu Rusia!, mai afirmă Iliescu.

- Advertisement -

Ce, doamna Dancila nu stie ce eforturi a facut partenerul nostru strategic pana ne-a convins sa deterioram serios relatiile cu fostul aliat de la Rasarit, sa devenim un obiectiv-tinta, prioritar pentru ei prin instalarea scutului de la Deveselu si acordarea facilitatilor necesare stationarii trupelor americane pe teritoriul nostru?”. Dar vis-a-vis de stationarea trupelor americane la noi, eu consider ca era, si este, un lucru necesar, care ne da garantia unei umbrele de Securitate – ii spun eu. “Da” – imi raspunde el – “dar prin eforturile pe care le face Viorica Dancila de normalizare a relatiilor respective, Romania nu mai este asa de dependenta de SUA, avand in vedere ca tensiunile si pericolul dinspre Est se diminueaza semnificativ, cu ele diminuandu-se major si justificarea maririi efectivelor militare americane, dar mai ales necesitatea achizitionarii in continuare a armamentului si tehnicii de lupta invechite si neoperationale pe care ni le furnizeaza partenerul nostru la preturi mult mai mari decat cele pentru tehnica de ultima generatie”. Dar Germania, Franta, Italia si alte state europene, chiar si SUA, de ce au relatii bune cu Federatia Rusa? „Ei au voie” – imi raspunde el – “dar noi nu avem dreptul. Ce, nu stii, cum spune romanul: „Sa faci ce zice popa si nu ce face popa”. Ce, nu realizezi ca sunt reguli diferite: unele pentru ei, altele pentru noi? Ne este interzis sa le aplicam pe ale lor. Nu asa se intampla si cu accesul in Schengen? Aceste lucruri nu le-au inteles doamna Dancila si cei din coalitia majoritara si trebuie si plateasca pentru asta, inclusiv cu libertatea pentru tradarea intereselor partenerului nostru strategic si ale altor parteneri, prin apararea deloc inspirata a intereselor noastre nationale!”…, mai povestește fostul șef al SPP.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img