de general Dumitru Iliescu, fost șef SPP (preluare facebook)
ROMANIA SI PERICOLUL UNUI ATAC NUCLEAR
EPISODUL 2
Unele persoane, care au lecturat recenta mea postare” ROMANIA SI PERICOLUL UNUI ATAC NUCLEAR”, mi-au reprosat ca exagerez, ca lucrurile nu stau asa! Fiecare are dreptul la opinie personala, dar, inainte de a acuza, este bine sa se documenteze putin si dupa aceea sa combata. Intotdeauna i-am apreciat pe cei care iau atitudine fata de un fenomen, sau altul, chiar daca de multe ori gandim diferit si intelegem diferit lucrurile. Dar nu am combatut pe cineva daca nu m-am documentat si nu am avut argumente pertinente pe care le-am si expus. Cu toate acestea, doresc sa le multumesc tuturor celor care s-au aplecat asupra analizelor mele, inclusv celor care nu le-au evaluat in mod pozitiv!
In special pentru cei care au avut rezerve vis-a vis de afirmatiile mele din analiza mai sus amintita, dar nu numai pentru ei, va prezint in continuare opiniile unor analisti, a unor strategi de marca din Est, dar si din Vest, iar voi veti trage singuri concluziile, veti aprecia dacă ceea ce am afirmat eu in postare, este real, sau nu…
Prezent, recent, la o conferinţă desfăşurata la Şcoala Superioară de Economie din Moscova, în cadrul unui discurs intitulat „O nouă abordare şi căi de consolidare a stabilităţii strategice multilaterale ”, înaltul reprezentant al diplomaţiei ruse, Serghei Riabkov, a avertizat asupra riscului declanșării unui război nuclear. „În situaţia internaţională actuală există riscul declanşării unui război nuclear, în condiţiile în care stabilitatea strategică se tot deteriorează”, subliniind de mai multe ori faptul ca „aceasta este, din păcate, un fapt incontestabil. Riscurile de asemenea cresc şi… există riscul ca un război nuclear să izbucnească, chiar şi într-o situaţie în care părţile nu au intenţia să declanşeze un conflict nuclear”.
La rândul său, Robert Work,fostul șef adjunct al Pentagonului a afirmat, și el, că „utilizarea pe scară largă a sistemelor de inteligență artificială în sfera militară, inclusiv atunci când analizează necesitatea de a folosi arme nucleare, ar putea declanșa izbucnirea unui război nuclear.”
Heinrich Brauss, care a fost la șefia departamentului strategic al NATO și Joachim Krause, directorul Institutului de Securitate din Kiel, analizand declaratiile lui Vladimir Putin, si ale altor inalte oficialitati ruse, despre decizia lor de a dezvolta puternic sisteme de rachete interzise pana nu de mult de Tratatul INF si de a le amplasa acolo unde amplaseaza SUA aceleasi sisteme de rachete, doar dupa ce acestea o fac, au ajuns la concluzia ca, in acest fel, Moscova vrea să obțină dominația supremă asupra Europei. Aceste rachete cu rază medie de acțiune nu sunt pentru apărare, ci mai degrabă fac parte dintr-un arsenal de atac.
După raționamentul celor doi, rachetele vor fi folosite pentru a obține un avantaj terestru în cel mai rapid mod posibil, în cazul unor atacuri asupra Europei Centrale sau în zona Mării Negre. În opinia lui Brauss, Rusia se pregătește, de fapt, pentru eventualele războaie regionale din Europa.(Evz.ro)
Cine oare le va genera? Cu siguranta Rusia, ne spune propaganda Unchiului Sam. Si are totala dreptate! Rusia este cea care si-a „instalat” scuturi antiracheta in Mexic si Canada in vecinatatea granitelor SUA si acum „doreste” sa instaleze sisteme de rachete intermediare in zonele respective.
Sa-l felicitam cu totii pe domnul Iohannis ca ne-a „consultat” si ne-a „respectat” vointa, permitand americanilor sa instaleze asemenea sisteme si la noi, asa ca sa putem sa fim pe primul loc la ceva, si anume la primirea loviturilor nucleare din partea Rusiei. Ce daca, instantaneu, Romania va inceta sa mai existe, noi avem posibilitatea de a ajunge primii in CERURI. Vedeti de ce trebuie sa-l votam cu totii pentru un nou mandat la Cotroceni! Asa-i ca merita…!!!???