Cumetrii lui Bădălău, contracte de 40 milioane euro cu statul

0
170

Una din firmele deţinute de naşii fiului lui Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a primit un contract pentru lucrări de asfaltare în Portul Constanţa în valoare de 2,7 milioane lei. Cumetrii baronului PSD au prins numai în ultimul an aproape 30 de contracte cu statul, iar afacerile lor au explodat pur şi simplu de când Bădălău a devenit ministru. Firmele rudelor lui Bădălău au câştigat peste 40 de milioane de euro din lucrările publice primite în ultimii ani, scrie Replica de Constanța.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a atribuit pe 26 şi 29 august 2019 două contracte pentru „Lucrări de întreţinere a drumurilor şi platformelor de circulaţie cu îmbrăcăminte din asfalt din porturile maritime – covoare asfaltice LOT I + LOT II”. Primul lot, în valoare de 1.141.468,3 lei, fără TVA, a fost însuşit de Asfalt Dobrogea SRL, reprezentată de Iurin Pancencu. Lotul al doilea, de 2.740.989,51 lei, fără TVA, a fost adjudecat de G&M Road Building Engineering SRL din Piteşti, reprezentată de Magdalena Emilia Alexandru.

G&M Road Building Engineering SRL făcea parte şi din asocierea de firme condusă de Building Construction MEA SRL care a primit pe 4 aprilie 2019 un contract pentru lucrări de construcţii la Poarta 7 a Portului Constanţa, în valoare de peste 3 milioane de lei. Firma aproape şi-a dublat cifra de afaceri într-un singur an, de la 23,6 milioane lei, în 2017, la 42,6 milioane lei, în 2018, în timp ce profitul net a crescut de 74 de ori, de la 81.000 lei la 6 milioane lei. G&M Road Building Engineering SRL a primit în perioada septembrie 2018- august 2019 un număr de 11 contracte de la stat, în valoare de aproape 65 milioane lei. Firma este deţinută de Paula Cuşă, soţia lui George Cuşă, unul din cei mai puternici afacerişti din Giurgiu. Alături de tatăl lui, Gheorghe Cuşă, familia mai controlează Kirlic Group SRL, Anastamar Construct SRL, Gecor Prod Construct 94 SRL şi AAM Beton Giurgiu SRL, toate abonate la contracte cu statul. În ultimii ani, acestea au încasat peste 40 de milioane de euro din bani publici, în special pentru lucrări în judeţul Giurgiu. Paula şi George Cuşu sunt naşii lui Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, puternicul baron PSD şi ministru al Economiei.