spot_img
11 C
București
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăDezvaluiriGeneralul Dumitru Iliescu, dezvăluiri explozive despre un sistem de monitorizare a telefoanelor...

Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri explozive despre un sistem de monitorizare a telefoanelor și internetului

-

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP și fost consilier prezidențial pentru securitate națională, a făcut duminică seară în emisiunea Controverse realiazată la B1 de Andrei Bădin dezvăluiri despre implementarea unui sistem de monitorizare a telefoanelor, dar și a emailurile în timp real, practică implementată prima dată în Statele Unite.

- Reclama -

INTEGRAL EMISIUNEA

„O ridic ca problemă pentru a o avea în vedere structurile care au cum să se ocupe. În anul 2005, s-a adoptat o hotărâre secretă a CSAT. Avea legătură cu monitorizarea telefoanelor, dar și a poștei electronice, și aflarea locației în timp real. Sistemul fusese implementat de Statele Unite, imediat după atacurile teroriste din 2001.În 2005, pe baza unei decizii CSAT, s-a permis de către partenerul american accesul la această facilitate, specific pentru suspecții de terorism. Informația care a venit la mine a fost că acest sistem a fost folosit pentru a monitoriza alte persoane decât cele suspectate de terorism. Nu am posibilitatea să verific veridicitatea datelor.Șeful FBI, șeful CIA și atașatul militar au acces la coduri. Din datele mele, rezultă că atașatul a dat aprobarea. Fac afirmația pe baza unor informații primite”, a spus Dumitru Iliescu la B1TV.

Reamintim că generalul Dumitru Iliescu a trimis o scrisoare incendiară preşedintelui Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, pe care îl informează că a intrat în posesia unor date în care arată că membrii CSAT au fost monitorizaţi în urma ordinelor venite de la fostul director al SRI, George Maior, şi de la fostul prim adjunct al Serviciului, Florian Coldea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...