spot_img
-0.6 C
București
joi, ianuarie 27, 2022
AcasăAnalizeGazprom mută în Marea Neagră

Gazprom mută în Marea Neagră

-

Gazprom a început construcția celei de a doua linii a gazoductului „Turkish Stream”, fără să aibă înțelegeri corespunzătoare cu Europa și Turcia, scrie publicația moscovită Vedomosti, cu referire la surse oficiale nenumite, transmite Radio Europa Liberă.

Potrivit ziarului, pe fundul Mării Negre deja au fost instalate 20-25 de kilometri de țevi. Lucrările sunt efectuate de o navă a companiei elvețiene Allseas, stocurile de țevi fiind asigurate în flux continuu de trei nave de transport rusești. Anterior, s-a anunțat oficial doar despre construcția unei singure linii de gazoduct. Ministrul rus al energiei, Alexandr Novak, a declarat, în 10 iulie, că pe fundul Mării Negre au fost trase 50 de kilometri de conductă. Novak a spus că Turcia încă nu și-a dat acordul definitiv asupra punctelor terminus ale gazoductului de pe teritoriul său, dar că „o va face în timpul cel mai apropiat”.

Vedomosti scrie că Gazprom se vede nevoit să forțeze construcția gazoductului de teama noilor sancțiuni americane ce ar putea opri realizarea proiectului. „Turkish Stream” prevede construcția a două conducte de transportare a gazelor – una pentru Turcia și alta pentru Europa. Gazoductul ar urma să fie finalizat în 2019.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială