spot_img
22.1 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeGates și Soros vor să blocheze Soarele

Gates și Soros vor să blocheze Soarele

-

Cofondatorul Microsoft Bill Gates face campanie pentru un nou proiect controversat: „blocarea soarelui” pentru pământeni. Noua tehnologie ar trebui să reflecte razele soarelui înapoi în spațiu și astfel să oprească încălzirea globală. „Geoinginerie solară” este numele ideii controversate. Printre susținătorii ei se mai numără şi alţi miliardari precum George Soros, Jeff Bezos și cofondatorul Facebook Dustin Moskovitz.

- Reclama -

Organizațiile de mediu s-au opus acestui lucru de ani de zile. Criticii proiectului sunt îngrijorați că scăparea de sub control a acestuia ar putea avea efecte dezastruoase, contrare scopului inițial.

La sfârșitul lunii februarie, peste 60 de cercetători au emis o scrisoare prin care au cerut un studiu mai amănunțit al strategiei și teste de teren. Un raport al ONU mai spune că este timpul să cercetăm dacă metoda ar putea ajuta la combaterea crizei climatice. De asemenea, în octombrie 2022, Casa Albă a anunțat un plan de cercetare pe cinci ani pentru a examina cum să modifice cantitatea de lumină solară care ajunge pe Pământ.

Geoingineria solară este un termen umbrelă pentru o serie de tehnologii concepute pentru a răci pământul. Aceasta include, printre altele, pulverizarea de dioxid de sulf în atmosferă. Bill Gates, de exemplu, a investit o foarte mulţi bani într-un proiect de cercetare de la Universitatea Harvard, care trebuia să trimită carbonat de calciu în atmosferă peste nordul Scandinaviei cu ajutorul unui balon. Aerosolul ar reflecta apoi razele soarelui înapoi în spațiu.

La Conferința de Securitate de la München din acest an, George Soros a vorbit și despre pericolul existențial pe care îl reprezintă schimbările climatice pentru civilizația umană. Metoda lui preferată de a preveni acest lucru este de a lumina norii de deasupra Arcticii pentru a împiedica energia solară să topească calotele glaciare, scrie Ziarul Românesc din Germania.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img