spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeGarda Națională a Rusiei susține că a găsit documente compromițătoare în casa...

Garda Națională a Rusiei susține că a găsit documente compromițătoare în casa fostului șef al serviciilor secrete ucrainiene din Herson: Observatori OSCE ar fi lucrat pentru serviciile speciale ucrainiene

-

Forțele speciale ale Gărzii Naționale a Rusiei (Rosgvardia) au descoperit dovezi ale activității observatorilor OSCE pentru serviciile speciale ucrainene, se spune în comunicatul din 4 iulie al Rosgvardia.

„La desfășurarea unor activități cu obiective vizate, forțele speciale ale Gărzii Ruse au găsit documente ale organizației internaționale de monitorizare a OSCE în casa fostului șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Herson, generalul Viaceslav Savcenko, care dovedesc cooperarea acesteia serviciile speciale ucrainene”, a declarat serviciul de presă al Rosgvardia.

- Reclama -

Documentele au fost descoperite la Herson, pe strada Budionnîi, unde se află casa generalului SBU. Prezența documentelor indică faptul că reprezentanții misiunii străine se aflau în oraș și se bucurau de patronajul lui Savcenko.

„Cei de la forțele speciale au confiscat o diagramă de mână a locațiilor unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse în Republica Crimeea, pe teritoriile regiunilor ruse Rostov, Smolensk, Belgorod și Voronej. Acest lucru confirmă încă o dată desfășurarea de către personalul misiunii OCSE a activităților de informații în interesul serviciilor speciale ucrainene, precum și al serviciilor speciale ale țărilor NATO”, a menționat serviciul de presă al Rosgvardia.

Documentele care mărturisesc o strânsă cooperare între OSCE și conducerea Ucrainei, o cooperare care depășește cadrul oficial, au fost transmise organelor competente.

Vineri, 1 iulie, președintele OSCE Zbigniew Rau a anunțat că organizația a decis să închidă biroul coordonatorului de proiecte din Ucraina. Potrivit acestuia, nu a fost posibil să se ajungă la un consens în cadrul OSCE cu privire la problema prelungirii mandatului biroului corespunzător. Inițierea închiderii biroului a fost confirmată și de secretarul general al organizației Maria Schmid. Totodată, de la sfârșitul lunii martie, după opt ani de muncă, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE a încetat să mai funcționeze, a precizat Gazeta.Ru.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...