Gafă monumentală de campanie a PNL în București: Căruța cu paiațe

0

Gafă monumentală de campanie a PNL în București. Candidații PNL din București s-au fotografiat în fața unui monument din fața Teatrului Național.

Sculptura se numește: Căruța cu paiațe și face parte dintr-un grup statuar.

Campania PNL este coordonată de Felix Tătaru.

Candidaţii PNL Bucureşti. completând fotografic complexul statuar din faţa Teatrului Naţional care se numeşte….”Căruţa cu Paiaţe”, a scris pe facebook Bogdan Duca.

Sculptura a fost realizată de Ioan Bolborea.

Grupul statuar „Căruța cu paiațe” denumit și Caragealiana (iar nu „Caragialiana”, cum s-ar fi cuvenit, după părerea lui Șerban Cioculescu, care și-a intitulat astfel studiul din 1974), este instalat în fața Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București și constă dintr-un ansamblu de 16 sculpturi realizate de artistul Ioan Bolborea, reprezentând personaje cunoscute ale operelor lui Ion Luca Caragiale. Ansamblul ajunge la o înălțime de șapte metri și cântărește, în total, peste 25 tone.Toate personajele sunt făcute din bronz patinat și ajung și la peste patru metri înălțime, cântărind aproximativ o tonă fiecare.

caragealiana-015Lateral, șezând pe un scaun și fumând tacticos, însuși Cragiale își admiră personajele, detașat și puțin zeflemist.

Siluetele stilizate îi reprezintă pe Farfuridi, Brânzovenescu, Cetățeanul Turmentat, Goe, Zoe, Mam’mare, Chiriac, Mița, Veta, Zița, Rică Venturiano, Mamița, Trahanache, Cațavencu și Pristanda.