7.5 C
București
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Armata EXCLUSIV/ Compania germană care a pregătit Rusia să invadeze Crimeea adusă în...

EXCLUSIV/ Compania germană care a pregătit Rusia să invadeze Crimeea adusă în România

0
197

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, joi, la Europa FM, că autorităţile române sunt la un pas de a semna un contract cu Rheinmetall, companie germană constructoare de vehicule şi echipamente militare, care va construi în România un transportor blindat.

Despre firma germană a făcut mai multe dezvăluiri The Daily Beast.

Din conversatiile cu ofiteri de informatii americani, jurnalistul Josh Rogin a aflat ca cei carora trebuie sa li se aduca multumiri pentru progresul uimitor al armatei ruse din ultimii ani sunt reprezentantii companiei germane Rheinmetall, firma care a pregatit luptatorii rusi si a continuat procesul chiar in apogeul crizei din Crimeea.

Faptul ca Rheinmetall avea un acord Rusia nu era un secret. Compania germana a semnat contractul in 2011 pentru suma de 100 de milioane de euro pentru a construi un centru de pregatire si antrenamente militare pentru fortele speciale la Mulino, langa Nizhny Novgorod. Ce-i drept în 2014 contractul a fost anulat oficial, dar există suspiciuni că în realitate compania germană a lucrat în continuare pentru Rusia.

Centrul, dotat cu cele mai recente tehnologii in domeniu, are o capacitate de pregatire de 30.000 militari anual. Desi s-a anuntat suspendarea proiectului, CIA suspecteaza ca Rheinmetall a antrenat in secret militarii rusi, se arata in The Daily Beast.

„Faptul ca firmele germane au sustinut si antrenat armata rusa chiar in timpul agresiunii impotriva Ucrainei este regretabil” –spunea un consilier anonim din cadrul Senatului SUA.

Josh Rogin observa ca Rheinmetall a sustinut proiectul chiar si dupa invazia rusa din Crimeea, pana in momentul in care guvernul german l-a inchis, in cele din urma.