Home highlight GAFĂ IMENSĂ a lui Rareş Bogdan

GAFĂ IMENSĂ a lui Rareş Bogdan

0

Gafă imensă a realizatorului TV Rareş Bogdan joi seară în emisiunea sa de pe Realitatea TV într-o dezbatere despre monarhie.

Rareş Bogdan anunţase mai multe nume importante care vor fi prezente la dezbatere, printre care scriitorul şi jurnalistul Dorin Tudoran, un disident din perioada comunistă, stabilit în SUA, dar şi Marilena Rotaru, cunoscută monarhistă.

regele-MihaiRotaru nu a participat la emisiune, iar aşa zisul Dorin Tudoran, care a intrat prin telefon în emisiune, era de fapt un anume Paul Tudoran, stabilit la New York, care în urmă cu mai mulţi ani a condus o organizaţie monarhistă.

Inclusiv în timpul convorbirii telefonice cu Paul Tudoran, Rareş Bogdan susţinea că vorbeşte cu….Dorin Tudoran.

ÎNREGISTAREA EMISIUNII

La 7 aprilie 1984, Dorin Tudoran depune o cerere prin care invocă dreptul de a emigra, împreună cu familia. În fața refuzului autorităților de a-i răspunde, îi adresează, pe 1 august 1984, un memoriu lui Nicolae Ceaușescu, în care afirma, între altele: „ca scriitor, cetățean și părinte m-am convins definitiv că între credințele mele cele mai profunde despre Om si Drepturile sale inalienabile, Libertate și Democrație, Dialog și Opinie, Cinste și Echitate, Cultură și Educație, Patriotism și Sacrificiu etc. și realitățile românești de azi există o prăpastie de netrecut”.

Pe 8 aprilie 1985, este convocat la Procuratura Municipiului București și amenințat cu un proces penal. La 25 aprilie 1985, declară greva foamei și încearcă să obțină o audiență la Consulatul SUA din București. Este transportat (împreună cu fiica sa în vârstă de 8 ani) la sediul Secției 1 Miliție București, unde este anchetat și reținut timp de 12 ore. Pe data de 6 iunie 1985 încetează greva foamei. Pe 24 iulie 1985 pleacă din R.S.R. Se stabilește în SUA unde va edita sub egida centrului de politologie Foreign Policy Research Institute din Philadelphia publicația „Agora. Revistă alternativă de cultură” (Philadelphia, 1987–1992). Revine în România în 1990 ca reprezentant al SUA și apoi lucrează la consulatul SUA din Chișinău, capitala republicii Moldova.

Ad

Exit mobile version