Furtunile care au venit duminică din Bosnia Herțegovina revin marți: Croația, COD ROȘU

0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia și Herțegovina (BiH) că pentru marți a fost emisă o avertizare meteo de cod galben de furtună pentru întreg teritoriul acestui stat.

Meteorologii români au explicat că furtunile de duminică ar fi venit din Bosnia.

Zona cea mai afectată de condițiile meteo nefavorabile este partea de nord-vest a țării, în principal regiunile Bihac, Prijedor și Banja Luka, unde se va înregistra și cea mai mare cantitate de precipitații, informează MAE printr-un comunicat remis luni seară.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația că prognozele meteorologice locale indică pentru perioada imediat următoare masive căderi de precipitații, în special în regiunile Istria, Dalmația centrală și regiunea central continentală Gospic, pentru care s-a emis cod roșu de ploi, precum și regiunile central continentale Karlovac și Knin, pentru care s-a emis cod portocaliu pentru aceleași fenomene meteorologice.

Niciun punct de trecere a frontierei nu a fost închis și nu au fost introduse restricții de circulație pe infrastructura rutieră din Bosnia și Herțegovina, însă MAE le recomandă cetățenilor români să circule cu prudență, având în vedere condițiile meteo și de relief specifice BiH.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români ca înainte de a porni spre BiH să consulte, pentru informații actualizate, paginile de Internet www.meteoalarm.eu și http://bihamk.ba.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în BiH: +38733207447 și +38761428354, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.