Fugarul Rizea anunță că are înregistrări cu Sebastian Ghiță

0
116

”(…) După ce românii vor auzi ”Spovedania lui Rizea”, vor afla cine i-a furat zi de zi în ultimii zeci de ani. Îl aștept la Chișinău pe domnul Ciocârlan (…) Am convorbiri înregistrate cu Sebastian Ghiță. Pe pagina mea de Facebook este numărul lui, al lui Radu Budeanu, Dragoș Dobrescu, infractori care stau în spatele Serviciilor Secrete”, a declarat fostul deputat PSD Cristian Rizea marți la Realitatea Plus.

Rizea a fugit în Republica Moldova. El este condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Rizea a explicat că a dobândit cetățenia Republicii Moldova legal, cererea fiind depusă înainte de a fi condamnat, și acuză o campanie de denigrare a sa. Deputatul susține că și-a schimbat numele după cel al bunicii sale, care s-a născut în Găgăuzia. 

”Nu e nimeni în spatele meu. Mi-am depus actele la începutul anului 2017 pentru a dobândi cetățenia Republicii Moldova. Am redobândit cetățenia în decembrie 2017 când eram doar judecat. Repet asta pentru ofițerii acoperiți din presă. Nu fusesem condamnat nici măcar în primă instanță. Am obținut prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București.  Bunica mea a fost cetățean al Republicii Moldova. Primăria din Congaz își are sediul în casa în care s-a născut bunica mea, în Găgăuzia.  Eu am depus actele la domnul Ambasador al Republicii Moldova la București, ca orice cetățean, fără a beneficia de vreun avantaj.  Pașaportul mi-a fost înmânat unde am depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la București. Este o procedură perfect legală. M-am mutat aici pe 1 octombrie 2018. Mi-am luat celelalte acte, mi-am făcut buletinul, permisul de conducere. În 2019, am luat numele bunicii mele, Mihai. Inclusiv certificatul de naștere mi-a fost schimbat. Mă deranjează faptul că nimeni nu citește legea, toți vorbesc după ureche”, a spus Rizea, la Realitatea Plus.