spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăUncategorizedFSB spune că a rezolvat asasinarea Daryei Dugina

FSB spune că a rezolvat asasinarea Daryei Dugina

-

Uciderea jurnalistei ruse Darya Dugina a fost rezolvată, a declarat serviciul federal de securitate rus FSB.  Făptuitorul – un cetățean al Ucrainei identificat ca Natalia Vovk – a evadat în Estonia, a declarat centrul de relații publice al FSB.

„Ca urmare a măsurilor urgente de detectiv, serviciul federal de securitate a rezolvat uciderea jurnalistului rus Darya Dugina, născută în 1992”, a subliniat FSB.  Serviciul special a constatat că „crima a fost pregătită și comisă de serviciile secrete ucrainene”.  Autorul acesteia a fost identificat drept cetățean al Ucrainei, Natalia Vovk, născută în 1979.

Ea sosise în Rusia pe 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Sofya Shaban, născută în 2010. „În ziua crimei, Vovk și Shaban au participat la festivalul literar și muzical Tradition, la care Dugina a fost prezentă ca invitat de onoare.

Pe 21 august, după o explozie cu telecomandă a mașinii Toyota Land Cruiser Prado pe care o conducea Dugina, Vovk și fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia”, a spus FSB.

Pentru a pune la cale crima și pentru a aduna informații despre stilul de viață al lui Dugina, Vovk și fiica ei au închiriat un apartament la Moscova în aceeași clădire în care locuia victima.  Pentru a-l spiona pe jurnalist, criminalul a folosit o mașină Mini Cooper.  La intrarea în Rusia, vehiculul avea o plăcuță de înmatriculare a Republicii Populare Donețk – E982XH DPR, la Moscova – o plăcuță de înmatriculare a Kazahstanului 172AJD02, iar la ieșire – o plăcuță de înmatriculare ucraineană AH7771IP.  „Materialele investigației au fost predate Comitetului de Investigație”, a spus FSB.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...