spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeBulgaria s-a întors la Gazprom pentru a cere gaze. Ambasadorul rus la...

Bulgaria s-a întors la Gazprom pentru a cere gaze. Ambasadorul rus la Sofia: Rezolvarea depinde în totalitate de poziția politicienilor bulgari

-

Bulgaria va purta negocieri cu Gazprom Export, filiala de export a holdingului rus de gaze Gazprom, cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale, a declarat luni ministrul Energiei al guvernului interimar, Rosen Hristov, la briefingul de luni.

„Afacerea bulgară nu poate face față prețului ridicat al gazului, care în practică face inevitabile discuții cu Gazprom Export privind reluarea furnizării de gaze în cadrul actualului acord”, a spus ministrul.  Va fi dificil să ajungi la un acord, a spus el.  De asemenea, țara va purta discuții cu Azerbaidjan pentru aprovizionarea cu gaze suplimentare.

Rezolvarea problemei aprovizionării cu gaz depinde în totalitate de poziția politicienilor bulgari, a declarat ambasadorul Rusiei în Bulgaria Eleonora Mitrofanova pentru TASS în interviul de duminică.

Pe 27 aprilie, Gazprom a oprit furnizarea de gaze către Bulgaria din cauza neplată în ruble în termenul prevăzut.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...