spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateFritz ucide proiectul Timișoara, Capitală Culturală Europeană

Fritz ucide proiectul Timișoara, Capitală Culturală Europeană

-

Înainte cu un an și jumătate ca Timișoara să devină Capitala Culturală Europeană, primăria creează confuzie în jurul finanțării proiectului. Un raport de monitorizare al experților europeni menționează „un anumit grad de incertitudine” privind administrarea proiectului, transmite Radio Europa Liberă. 

- Reclama -

Decizia primăriei Timișoara de a nu mai finanța direct Asociația TM2021/2023, ci de a susține programul cultural prin structura proprie numită Centrul de Proiecte, nu a lămurit toate problemele care au determinat baterea pasului pe loc cu un an și jumătate înainte de 2023, anul celebrării titlului.

Confuziile rezultă dintr-o situație generatoare de un bizar conflict de interese: primăria nu mai finanțează asociația criticată pentru managementul slab și dubios, dar rămâne în asociație și plătește o cotizație de un milion de lei pe an.

Mai mult, primarul Dominic Fritz este chiar președintele board-ului. Asociația aplică pentru bani la Centrul de Proiecte. Așadar primarul girează ca președinte al board-ului solicitarea de bani de la … primar, prin Centrul de Proiecte al primăriei. La fel Consiliul Județean Timiș, membru în conducerea asociației, îi aprobă bani prin apelurile deschise la CJT.

De lipsa clarității în acțiunile privind proiectul Capitalei Culturale Europene vorbește și al treilea raport de monitorizare. Experții europeni menționează „un anumit grad de incertitudine” privind administrarea proiectului, precum și lipsa cronică de încredere între autoritățile locale și conducerea Asociației TM2021/2023. Tăierea pisicii în două însă, adică asumarea decisă din partea municipalității și abandonarea asociației care a compromis titlul, nu a fost încă abordată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...