spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeCRIZA MIGRANȚILOR DIN AFGANISTAN: Erdogan acuză UE că și-a trădat oamenii cu...

CRIZA MIGRANȚILOR DIN AFGANISTAN: Erdogan acuză UE că și-a trădat oamenii cu care a lucrat

-

Turcia nu poate să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe faţă de afganii care au lucrat pentru instituţiile occidentale şi care aşteaptă să fie evacuaţi în urma preluării puterii de către talibani în Afganistan, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Am primit o cerere pentru primirea de angajaţi locali ai unei misiuni a Uniunii Europene în Afganistan. Statele membre nu îşi deschid porţile decât în faţa unei părţi infime de oameni care i-au servit şi care sunt în dificultate. (…) Nu ar trebui să se aştepte de la Turcia să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe”, a declarat Erdogan în timpul unei conversaţii telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

- Advertisement -

Şeful statului turc a reiterat, la o zi după ce a făcut afirmaţii similare în timpul unei conversaţii cu cancelarul federal Angela Merkel, că „Turcia, care găzduieşte deja 5 milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară suplimentară”, un nou val de migranţi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img