spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăALEGERI 2020Fritz se plânge că nu are bani, dar cumpără birouri, mochete și...

Fritz se plânge că nu are bani, dar cumpără birouri, mochete și preșuri profesionale

-

Se plânge de bani, dar administrația Fritz cumpără mobilă de peste 4.000 de euro, mochetă „cu design spectaculos” și preșuri de picioare profesionale. E nevoie de ștergătoare pentru că traficul este intens în instituția de pe C.D. Loga, explică reprezentanții PMT conform Tion.

- Reclama -

Marți, 16 februarie, PMT a cumpărat mobilă. Este vorba despre 12 birouri cu „structură cu două picioare metalice tip «V», reglabilă 8 cm în înălțime, vopsită în câmp electrostatic”, de pal melaminat, culoarea „nuc Aida”. La fiecare birou a luat și o casetieră, „carcasă pal de grosime 18 mm – 3 sertare egale cu înățime de 165 mm – corp mobil cu 4 rotile – sistem de glisiere metalic – sistem de yală cu închidere centralizată”, de aceeași culoare. Au costat 20.059 lei cu tot cu TVA, echivalentul a puțin peste 4.100 de euro.

Pentru că schimbă mobila, PMT vrea și mochetă nouă. Dar cu design spectaculos. Tot marți, 16 februarie, municipalitatea a publicat un anunț pentru cumpărarea a 48 mp de mochetă de trafic. Sunt descrise și câteva „avantaje: izolare fonică foarte bună, rezistență la traficul intensiv, este rezistentă la scaune, are confort termic sporit, design spectaculos cu diferite modele clasice sau moderne”. Și e musai să fie de culoare albastră, iar pentru aceste condiții primăria e dispusă să dea 7.617 lei cu tot cu TVA, adică puțin peste 1.500 de euro.

Mai e nevoie și de „opt ștergătoare profesionale, interior și exterior”. Adică preșuri. Reprezentații municipalității susțin că fluxul este „foarte intens” în primărie și e nevoie de preșuri profesionale. Chiar și în pandemie și în condițiile în care până și ședințele de consiliu local se desfășoară online.

„Având în vedere că fluxul de intrare-ieșire este foarte intens în Primăria Municipiului Timișoara, este necesar a se achiziționa ștergătoare profesionale de picioare, cu rol de a elimina umiditatea, nisipul, noroiul și alte tipuri de murdărire de pe încălțăminte. Acestea produse nu au mai fost achiziționate, ca atare considerăm necesara și oportună achiziția acestor produse”, scrie în referatul de necesitate, semnat de Florin Răvășilă, șeful Direcției Patrimoniu Est din PMT și aprobat de primarul Dominic Fritz.

Aceste preșuri profesionale sunt așadar o premieră pentru instituția de pe C.D. Loga. Ele trebuie să curețe mizeria de pe pantofi, să mai fie și anti-alunecare, să reziste la foc și la îngheț și să aibă o garanție de cinci ani. Municipalitatea pune la bătaie 11.964 de lei cu tot cu TVA, adică aproape 2.500 de euro pentru cele opt preșuri profesionale.

În total, primăria cheltuie în această perioadă, în jur de 8.000 de euro pentru mobilă, mochetă și opt preșuri profesionale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img