8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeFritz plătește avocați austrieci cu 350 lei pe oră plus TVA pentru...

Fritz plătește avocați austrieci cu 350 lei pe oră plus TVA pentru a-i spune ce știu toți timișorenii despre termoficarea orașului

-

PRESSALERT.ro a intrat în posesia rapoartelor de activitate ale firmei Schönherr și Asociații SCA și a rapoartelor de analiză în baza cărora au fost decontați de către Primăria Timișoara peste 300.000 lei pentru primele 37 de zile de contract, care avea ca principal scop să ajute municipalitatea în găsirea soluțiilor pentru societatea de termoficare.

Firma austriacă a fost angajată după ce a a primit cel mai mare punctaj chiar dacă a avut oferta cea mai scumpă ofertă, valoarea totală a contractului fiind de 1.060.500 lei +TVA.

Avocații de la Schoenherr sunt plătiți de Primăria Timișoara cu 350 lei+TVA/oră, în primele cinci zile lucrate în luna mai, firma de avocatură decontând un total de 164h și 45 de minute, iar în luna iunie fiind decontate 563 de ore și 44 de minute de lucru. Pe scurt – 303.413,27 lei. Analiza pe zile și pe ore decontate arată că avocatul Bogdan Ioniță a avut nu mai puțin de șapte zile în care a lucrat eroic, având peste opt ore pe zi muncite pentru a desluși ce se întâmplă la Colterm și ce este de făcut. Recordul absolut a fost stabilit în 26 mai când a lucrat 13 ore și jumătate, după ce în 25 mai a trudit nu mai puțin de 13 ore din cele 24 ale zilei. În 27 mai, a muncit 10 ore și 30 de minute și nu s-a oprit nici în 28 iunie când i s-au decontat alte 10 ore de analiză și studiu. Tot 13 ore a prestat și în 2 iunie, în 17 iunie – 12 ore, în 18 iunie – 11 ore, 16 iunie – 10 ore și în 3 iunie – 9 ore și jumătate. Acesta a avut, în perioada decontată, cele mai multe ore dintre toți avocații firmei- 198, adică o medie de șase ore pe zi în cele 33 plătite. Alți doi avocați, au avut câte o zi, cu peste opt ore pe zi decontate – Nicolae Mihu – 11 ore și 30 de minute și Matei Florea – 10 ore.

Primăria Timișoara a plătit consultanță juridică pentru lucruri care le-ar fi aflat de la ultimul angajat al Serviciului Juridic – ”analiză juridică privind poziția vacantă din CA Colterm și respectiv atribuțiile AGA stabilite prin lege și prin actul constitutiv al Colterm pentru a oferi consultanță PMT cu privire la desfășurarea AGA Colterm din data de 27.05.2021” , ”analiză juridică referitor la prelungirea concesiunii cu trei luni” sau ” analiză juridică a problemelor de cvorum și majoritate a Consiliului Local în adoptarea de hotărâri AGA în calitate de acționar unic al Colterm”.

Administrația Fritz a plătit firmei austriece bani publici inclusiv pentru că avocatul Silviu Lazăr a avut ca activitate ” coordonarea echipei IT  Schoenherr și corespondența pe email cu Primăria Timișoara pentru a găsi soluția tehnică care să asigure confidențialitatea raportului la 7 zile și a rapoartelor viitoare”. Asta în condițiile în care vorbim de un raport plătit din bani publici pentru o instituție publică în care nu existau niciun fel de informații clasificate conform legislației în vigoare, mai scrie sursa citată.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]