spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăActualitateDin cauza DNA, Statul român e bun de plată

Din cauza DNA, Statul român e bun de plată

-

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi statul român vor trebui să-i plătească daune în valoare totală de aproape 200.000 de lei fostului şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Liviu Tudose, achitat într-un dosar în care a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiţă şi alţi şefi din poliţie şi parchete.

- Reclama -

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, în parte o cerere formulată de Liviu Tudose şi obligă statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, la plata unor sume cu titlu de daune.

„Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 150.000 lei reprezentând daune morale cauzate prin reţinerea şi arestarea nelegală a reclamantului şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata sumei de 14643,38 lei reprezentând daune materiale constând în cheltuieli cu asistenţa juridică în cursul procesului penal în legătură cu măsurile preventive de libertate şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la plata efectivă”, se arată în minuta deciziei.

De asemenea, într-un alt dosar aflat pe rolul aceleiaşi instanţe, magistraţii au admis o altă acţiune formulată de Liviu Tudose.

„Admite în parte acţiunea precizată formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta DNA. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 25.000 lei cu titlu de daune morale reprezentând repararea prejudiciului cauzat, precum şi la plata dobânzii legale de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la momentul plăţii efective”, se arată în decizia publicată pe portalul instanţelor.

Ambele decizii sunt pronunţate pe fond şi pot fi atacate cu apel.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...