spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăExterne#FreeIran: DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ A REZISTENȚEI IRANIENE LA PARIS: 150.000 de iranieni...

#FreeIran: DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ A REZISTENȚEI IRANIENE LA PARIS: 150.000 de iranieni din întreaga lume s-au strâns să protesteze/ Personalități politice din întreaga lume alături de Iranul Liber, printre care și din România

-

Peste 150.000 de iranieni din întreaga lume s-au strâns la Paris la inițiativa NCRI (Consiliul Național al Rezistenței din Iran). Ei au fost sprijiniți de mii de susținători din întreaga lume și multe figuri politice și publice din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia, dar și din România. La reuniunea de la Paris Le Bourget a fost prezent și senatorul PNL, Ben Oni Ardelean, unul din susținătorii Iranului Liber.

- Reclama -

Zeci de personalități de toate afilieri politice, sociale, culturale și religioase au vorbit, alături de Maryam Rajavi, liderul opoziției iraniene din exil.


Mai multe personalități internaționale au vorbit în fața unui public entuziast, printre care  Jose Manuel Baroso, fost președinte al Comisiei Europene și fostul prim -ministru portughez, Rita SüßMUTH, fostul președinte al Parlamentului german, John Baird- fost ministru de externe al Canadei, Ad Melkert, fostul Reprezentant Special al Secretarului general al ONU în Irak, Günter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene, dar și alții.

Prințul Turki bin Faisal Al Saud a fost , de asemenea , puternic aplaudat. Fostul ambasador saudit în SUA și-a declarat sprijinul pentru poporul sirian și Maryam Rajavi asigurându-i că lumea musulmană este alături de ei. „Poporul iranian e victima regimului molahilor”, a spus el.

Maryam Rajavi, lidera opoziției iraniene din exil, este o figură emblematică a rezistenței împotriva misoginismul mullahilor.

În discursul său, președintele opoziției Rajavi a declarat că singura soluție pentru a îmbunătăți situația din regiune și Iran este schimbarea regimului de la Teheran. Ea a reamintit situația sumbră din țară la un an după acordul nuclear. Doamna Rajavi a spus că cele mai multe dintre sancțiunile au fost ridicate, dar că banii continuă să fie utilizați pentru Siria și în alte război. Astfel, la opt zile după acordul nuclear, Khamenei a ordonat cel mai mare atac cu rachete din istorie pe Camp Liberty, provocând moartea a 24 de membri ai Mujahedinii Poporului din Iran.


spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img