spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeFrauda de la S1 îngropată

Frauda de la S1 îngropată

-

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât azi înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţia de procuror, prin demisie, începând cu data de 1 iunie 2022, a procurorului Sorin-Eugen Iașinovschi, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, informează siteul juridice.ro conform Inpolitics.

Procurorul Iașinovschi este cel care instrumenta dosarul prezumtivelor fraude la alegerile pentru primăria sectorului 1, dosar deschis după ce fostul edil Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu.

Procurorul de caz de la SIIJ le-a cerut în februarie polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procesele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din septembrie 2020. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare era 8 aprilie 2021.
De atunci, dosarul s-a tot tărăgănat, mai ales că procurorul Sorin Iașinovschi a făcut nu mai puțin de 166 de disjungeri în dosarul fraudei electorale de la Sectorul 1, ceea ce i-a făcut pe mulți să considere că se încearcă să se pună cruce dosarului.
Demisia lui Iașinovschi, probabil, a consfințit teoria.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img