spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitate"Fraților, nu ați ințeles nimic din cum se guvernează o țară": Banii...

„Fraților, nu ați ințeles nimic din cum se guvernează o țară”: Banii europeni nu vin prea curând, fondurile de investiții au 40 miliarde euro pentru România, dar guvernul nu e interesat

-

De Adrian Câciu, economist

Astăzi am fost anuntati de domnul Boloş că termenul estimat pentru aprobarea de către Comisia Europeană a planului de redresare şi rezilienţă este luna APRILIE 2021.
De abia apoi se depun proiecte.
Deci nici să vrei nu iei banii mai devreme!
Băi şi un decizional din aceştia mari profesionişti nu ar zice pâs în faţa Bruxeless-ului pe tema acestei intarzieri pur birocratice!

Na, vin banii ca racul, „un pas inainte şi doi inapoi”.

Si noi care credeam că banii sunt deja in România…sau macar aşa vindeau unii iluzii cu victoriile lor supreme şi superbe.

În lumina acestei dezvăluiri primii bani europeni traşi din planul Next Generation EU vor veni în România la finalul anului 2021, în opinia mea.

Aşa că…supravieţuire uşoară.
Aşa e când dai vrabia din mână pe cioara de pe gard!

PS sunt 40 de miliarde euro in diverse fonduri de investitii care vor sa plaseze bani in Români pe proiecte punctuale.
Nu am vazut vreo preocupare pentru atragerea unor astfel de finantari în marile proiecte de infrastructură sau mai ales în proiectele de redresare economică. 🤔

Obsesia unora pentru fonduri europene care vin la Sfântul Asteaptă ne va face să ne trezim cu adâncirea decalajelor de dezvoltare între noi şi vecini care pompează bani la greu din rezerva Băncilor Centrale (Polonia a alocat 15% din PIB, Bulgaria 11,7% din PIB, Ungaria18% din PIB, Cehia 15% din PIB). Bani care se pompează în economii in anul acesta, nu anul viitor sau la sfântul aşteaptă…

Fratilor nu ati inteles nimic din cum se guvernează o tara.
Si nici nu puteti realiza cât de mare va fi decalajul de competitivitate de mâine. Bine, nici nu cred că vă interesează chestiunea asta că tot pe cumetrie se face totul şi tot ce contează sunt contracte pentru prieteni si numiri de bază de rudenie politică sau nu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img