spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăAnalizeFrații Micula acuzați că au falimentat un ziar în maghiară

Frații Micula acuzați că au falimentat un ziar în maghiară

-

A fost închis ziarul orădean Reggeli Újság, singurul ziar de limbă maghiară din România înfiinţat şi susţinut timp de aproape 14 ani de investitori români, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Redactorii jurnalului au publicat un comunicat, atrăgând atenţia că închiderea ziarului s-a produs din motive independente de ei şi “obscure chiar şi lor”. În opinia redacţiei, proprietarii ziarului au omis să plătească cheltuielile tipografice, iar tipografia a refuzat tipărirea gazetei Reggeli Újság. Membrii redacţiei au adăugat că şi ei sunt, ca abonaţii jurnalului, victime ale “situaţiei ruşinoase”.

Editura care a publicat acest ziar difuzat în judeţul Bihor a fost înfiinţată şi finanţată de gemenii Ioan şi Viorel Micula, care au investit şi în alte organe mass-media. Săptămânalul Capital a estimat averea celor doi întreprinzători la 175-180 de milioane de euro la finele anului 2017, având ca principalul domeniu de activitate producţia şi îmbutelierea apei minerale, a băuturilor răcoritoare şi a celor alcoolice.

Gazeta publicată de Casa de Editură şi Presă Euro Media S.A. a apărut începând din data de 8 martie 2004 zilnic, iniţial cu şase, ulterior cu cinci numere pe săptămână. Începând cu 2018 s-a transformat în publicaţie săptămânală.

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...