Fratele preşedintelui iranian Hassan Rohani, Hossein Fereydoun, a fost reţinut, a anunţat un purtător de cuvânt al justiţiei iraniene, relatează BBC News.

Hossein Fereydoun și “persoane apropiate au fost anchetate în mai multe rânduri. O cauțiune a fost stabilită, dar cum nu a putut fi plătită, el a fost transferat în închisoare”, a declarat oficialitatea iraniană. “Dacă plătește cauțiunea, va fi eliberat. Dar justiția își va urma cursul”, a adăugat Mohseni-Ejeie, subliniind că și “alte persoane au fost arestate”.

Numele fratelui președintelui iranian a fost menționat în urmă cu mai bine de un an în mai multe scandaluri de corupție, îndeosebi delicte bancare. În 2016, șeful inspecției generale, Nasser Seraj, a declarat că Fereydoun “a făcut presiuni” pentru a numi în fruntea băncii Refah pe unul dintre apropiații săi, Ali Sedghi, acuzat de numeroase “infracțiuni financiare” și îndepărtat în cele din urmă de la conducerea băncii.

Numele fratelui lui Rohani a mai fost menționat într-un alt dosar în care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, șeful băncii Melat, arestat pentru implicarea sa într-o “importantă afacere de corupție bancară” de către serviciile de informații ale Gardienilor Revoluției, a relatat agenția Tasnim, care are legături cu conservatorii, care au cerut în mai multe rânduri arestarea pentru corupție a lui Hossein Fereydoun.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?