spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăExterneFratele lui Mihail Saakașvili arestat la Kiev

Fratele lui Mihail Saakașvili arestat la Kiev

-

Fostul președinte al Georgiei Mihail Saakașvili a anunțat că fratele său a fost arestat la Kiev, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Saakașvili a scris pe Facebook că David ar fi fost arestat sâmbătă dimineață de opt ofițeri ai forțelor de ordine, și susține că e posibil să fie o încercare a autorităților ucrainene de a-l împiedica să se reîntoarcă în Ucraina în 10 septembrie, așa cum anunțase.

Saakașvili, care a fost și guvernator al Odesei, se află în Polonia.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a decis în 26 iulie ca lui Saakașvili să i se retragă cetățenia ucraineană, iar autoritățile de la Kiev au anunțat că i se interzice intrarea în Ucraina și că i se va confisca pașaportul ucrainean. Saakașvili nu mai are cetățenie georgiană, pentru că i-a fost retrasă de autoritățile de la Tbilisi, după ce a obținut cetățenia ucrainiana. Georgia cere extrădarea lui Saakașvili pentru a fi judecat pentru abuz de putere. Saakașvili spune că acuzatiile care îi sunt aduse sunt motivate politic.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...