spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeFranța zice că are o mare problemă: Poluarea generată de producţia de...

Franța zice că are o mare problemă: Poluarea generată de producţia de îmbrăcăminte

-

Guvernul francez a anunţat miercuri că începând din toamnă va lansa un sistem care va evalua poluarea generată de producţia de îmbrăcăminte, dat fiind că emisiile poluante asociate producţiei textile au crescut în întreaga lume, relatează miercuri agenţia EFE.

Potrivit Ministerului francez al Tranziţiei Ecologice, noul „Eco-Scor al textilelor”, inspirat din cunoscutul Nutri-Scor, care atribuie o notă nutriţională alimentelor, se va aplica iniţial doar într-o manieră voluntară, dar intenţia este de a-l face obligatoriu începând din 2025.

- Advertisement -

Cetăţenii francezi cumpără în fiecare an, în medie, 48 de noi articole de îmbrăcăminte, obicei considerat de ministerul menţionat ca fiind „ultra-contaminant” pentru mediu. Sectorul textil este responsabil pentru 8% din emisiile de carbon la nivel mondial, procent care ar putea creşte până la 25% în următorii 20 de ani dacă nu se iau măsuri, argumentează acelaşi minister.

Ideea acestui Eco-Scor este de a determina consumatorii să cumpere haine mai sustenabile ecologic. Conform datelor industriei franceze, un kilogram de textile vândut în Franţa generează 54 de kilograme de CO2, ţinând cont de faptul că producţia este importată în proporţie de 95,7%, iar acelaşi kilogram „made in France” generează jumătate din acea cantitate de CO2.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img