Home Analize Franța, Spania, Olanda și Germania s-au înfruptat din cerealele ucrainiene

Franța, Spania, Olanda și Germania s-au înfruptat din cerealele ucrainiene

0

Viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Verșinin, a declarat că, în urma acordului privind cerealele, cea mai mare parte din cele peste 13 milioane de tone de grâne, în principal porumb, a ajuns în țările bogate, relatează RIA Novosti.

„Până la urmă, trebuie pusă capăt ipocriziei. Mă adresez în primul rând reprezentanților occidentali”, a declarat el pentru postul de televiziune Rossia24, comentând acordul privind cerealele.

„Și, probabil, voi reaminti, de asemenea, faptul că ceea ce s-a realizat la Istanbul, la 22 iulie, acele înțelegeri, ele reprezintă un pachet. Prima parte a acestui pachet constituie, cu adevărat, acordul privind cerealele ucrainene, care se aplică, mai precis peste 13 milioane de tone de cereale, în primul rând porumb, au plecat spre diferite țări, după cum am spus, cele mai multe în țările dezvoltate, în țările bogate, precum Franța, Spania, Țările de Jos și Germania. Deși această inițiativă a început cu o discuție că Rusia ar împiedica eforturile de a depăși foamea în întreaga lume și în cele mai sărace țări.”, a explicat Verșinin.

Acordul privind cerealele, semnat la 22 iulie de reprezentanții Rusiei, Turciei, Ucrainei și ONU, prevede scoaterea cantităților de cereale ucrainene, alimente și îngrășăminte rusești din cele trei porturi la Marea Neagră, inclusiv Odessa. Centrul Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul este structura care se ocupă de convenirea deplasării navelor. Acordul a expirat la 18 noiembrie, dar a fost prelungit automat pentru 120 de zile în absența oricăror obiecții din partea părților. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că „nu au fost primite astfel de obiecții” și a menționat, în același timp, că partea rusă permite o prelungire tehnică a „Inițiativei de la Marea Neagră” privind exportul de cereale ucrainene fără modificarea termenilor și domeniului de aplicare.

Ad

Exit mobile version