spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăJustitieFranța refuză extrădarea lui Paul Lambrino

Franța refuză extrădarea lui Paul Lambrino

-

Curtea de Apel din Paris a refuzat miercuri să-l predea Bucureştiului pe Paul Philippe al României, solicitarea de extrădare fiind făcută, potrivit acestuia, în scop „politic”, pentru a executa o condamnare într-un caz de restituire ilegală de bunuri, transmite France Presse.

Camera pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris a refuzat predarea „din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

- Advertisement -

Îmbrăcat într-un palton negru, costum albastru şi cămaşă mov, Paul Philipe Al Romaniei, cunoscut ca Paul din România, în vârstă de 75 de ani, a primit decizia cu un zâmbet, conform relatării AFP.

Această decizie poate fi atacată de către procurorul general.

- Advertisement -

Paul Philipe Al Romaniei a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img