spot_img
16.3 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDezvaluiriFOTO: Un copil sărută picioarele unui lider PSD

FOTO: Un copil sărută picioarele unui lider PSD

-

Florin Tecău, fostul președinte PSD al CJ Argeș până în 2016, îmbrăcat în togă împărătească roșie, cu broderii, acceptă senin ca un copil să îi sărute picioarele. Fotografia a fost făcută în timpul unei slujbe la Biserica Armenească din Pitești, în 2015, scrie Jurnalul de Argeș.

Împricinatul era șef al județului și în această calitate a primit o invitație de la Datev Hagopian, arhiepiscopul armean la București și de la fostul paroh al bisericii din Pitești, preotul vicar Bogdan Ezras. De altfel, veșmintele preoților prezenți la ritual sugerează că momentul era parte dintr-o slujbă de Joia Mare. Din fotografie se observă că președintele Consiliului Județean, care venea după devastatorul scandal sexual de pe Facebook, nu părea deloc stânjenit de ipostaza ca un copil să-i pupe picioarele, mai scrie presa locală.

- Advertisement -

JURNALUL DE ARGEȘ L-A INTERVIEVAT PE LIDERUL PSD:

„Au ales un copil şi au zis să vin acolo. Am acceptat invitaţia”

# Am văzut o fotografie cu dvs la un ritual de spălare a picioarelor, dacă vă amintiți…
– Nu mai știu, probabil că da…
# Cu ce ocazie? Era cu prilejul vreunei sărbători sau…
– Cred că era în Săptămâna Mare, când se face chestia aia în Săptămâna Mare. Am fost invitat de arhiepiscopul Armeniei la București, care a venit aici, în Argeș. În 2015 a fost?
# Cred că da, erați președinte de Consiliu Județean!
– Eram președinte, da. Păi altfel nu eram invitat, cred!
# Dar oare predecesorul dvs, domnul Constantin Nicolescu sau acum domnul Dan Manu au fost tratați în mod asemănător? Adică spălați și sărutați pe picioare?
– Nu știu.
# Ce înseamnă, mai exact, acest ritual prin care un copil v-a pupat picioarele?
– Ăsta îl fac și ortodocșii… Spălarea picioarelor este un ritual care se face în săptămâna mare, atunci când Hristos a spălat picioarele apostolilor, mi se pare.
# Eu vă știam un ortodox practicant, știu că obșnuiți să mergeți la biserica Mavrodolu, unde ați fost consilier parohial.
– Sunt consilier și acum.

- Advertisement -

„Ei vroiau, de fapt, să atragă niște fonduri europene”

# Păi și nu este în neregulă faptul că, ortodox fiind, v-ați dus să vi se spele și sărute picioarele la armeni?
– Din câte am înțeles, biserica armeană are aceleași principii ca și biserica ortodoxă, nu diferă în credință și în ritualuri. Ai văzut biserica înăuntru? Mie mi se pare un monument de cult extraordinar. Atunci am avut și niște discuții, ei vroiau, de fapt, să atragă niște fonduri europene să o reabiliteze.
# Și cu această ocazie v-au făcut ritualul ăsta care, din câte am aflat, poate fi folosit ca un descântec de „curățare a drumurilor de dușmani”? Erați într-o situație tensionată la Consiliul Județean, imediat după scandalul „Sex pe Facebook”…
– Acolo, slujba a fost în limba lor. Eu nu am înțeles nimic. Au ales un copil și au zis să vin acolo. Ei m-au invitat și eu am acceptat invitația.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img