spot_img
24.8 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăDezvaluiriFOTO EXPLOZIV: Povestea Palatului primarului din Mangalia/ Firma care l-a construit a...

FOTO EXPLOZIV: Povestea Palatului primarului din Mangalia/ Firma care l-a construit a primit apoi contracte de la edil

-

În anul 2009, Cristian Radu (n.red- actualul primar din Mangalia) era ditamai comisarul-şef al Gărzii Financiare din Constanţa. Din postura sa de lefegiu la stat, acesta nu-şi permitea, în mod oficial, decât apartamentul modest de două camere, pe care şi-l menţionase în declaraţia de avere. În schimb, marele ştab avea o soacră, care avea libertatea să facă orice cu pensia ei, fără a fi bănuită că ia şpagă de la agenţii economici. Păi cine ar fi bănuit de aşa ceva o biată pensionară? Luându-şi în serios libertatea mai sus enunţată, soacra Radului – pe numele ei Gloria Babuşcă – s-a apucat de construit o casă ca-n poveşti, pe malul lacului Siutghiol, în zona Campusului nou al Universităţii Ovidius. O casă de 414 metri pătraţi, cu o arhitectură sofisticată, cu ferestre care se îndoaie pe unghiul de 90 de grade, la colţul diferitelor volume.  Două etaje, parter şi demisol – cu sală de sport, plus o curte imensă, amenajată ca la carte. Intrarea pentru maşini se face de pe o stradă, intrarea în casă – de pe altă stradă, scrie ziarul Ordinea din Mangalia.

- Reclama -

Casa-Radu-4Casa-Radu-7Casa-Radu-10Întreaga superbie de pe malul lacului Siutghiol a ajuns oficial în declaraţia de avere a lui Cristi Radu, în anul 2015, când acesta a moştenit întreaga avere, de-a dreptul colosală, agonisită de soacra sa, numita Gloria Babuşcă, decedată în 2013. În portofoliul oficial al primarului au intrat atunci 326.600 de metri pătraţi de pământ (din care 81.000 mp în intravilan). La grămadă au mai încăput şi două apartamente, cinci spaţii comerciale în suprafaţă de 565,92 metri pătraţi, 164.115 euro şi  17.140  de dolari americani (în conturi şi la saltea). Oricine s-ar chinui cu leafa de la stat, ştiind că va moşteni o asemenea avere de milioane de euro, mai scrie Ordinea.

Casa-Radu-11Casa-Radu-12Casa-Radu-14Interesant că din 2013 primarul Radu a început să atribuie cu dedicaţie contractele de proiectare a investiţiilor publice de la Mangalia către firma care-i ridicase casa din Constanţa.

Casa-Siutghiol-vedere-GooglDecodesign Team SRL a proiectat monumentele din sensul giratoriu şi de la intrarea în staţiunea Saturn, parcul Evergreen, Aleea Steagurilor din Neptun şi alte câteva proiecte mai puţin importante. Trebuie să spunem că firma de casă a lui Radu şi-a mai câştigat banii proiectând nişte fântâni arteziene pentru Primăria Constanţa, pe vremea lui Mazăre, aqualand-ul şi centrul de afaceri de la Năvodari, pe vremea lui Nicolae Matei, precum şi nişte blocuri pentru norvegianul Kay Torkildson, colaboratorul lui Sorin Strutinsky.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...