Fostul șef operativ al SIE, atac la Iohannis

0
236

„Nu poti sa ai discurs dublu sa spui, cand te intalnesti afara, ca Romania este un pol de stabilitate si un exportator de securitate regionala si dupa aia, in tara, sa anunti ca esti in razboi cu un partid sau cu altul. Poti sa fii in razboi cu un actor politic, dar nu cu un partid”, a declarat pentru Radio Europa Liberă fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu.

CITIȚI ȘI: Fostul șef operativ al SIE despre cum serviciile secrete controlează politicul: „Petreceri în vie”, „discuții în sufragerie”…

Silviu Predoiu are 61 de ani si a fost din 2005 pana la pensionarea sa in 2019 adjunctul directorului Serviciului de Informatii Externe (SIE). În prezent îl consiliază pr Victor Ponta, așa cum a recunoscut și în interviul citat.

CITIȚI ȘI: VIDEO/ Fostul șef operativ al spionajului extern românesc: Ungaria are o strategie, NOI NU. România se află la intersecția intereselor Turciei, Rusiei și Ungariei care au un dialog. ”De ce nu sărbătorim și noi Trianonul? Oricum, la o sută de ani de la Unire nu prea ne-a ieșit cu sărbătorirea, a trecut cam pe neobservatele. Poate ne iese sărbătorirea aceasta… ”

Intrebat cum a ajuns sa lucreze pentru Ponta, Predoiu a raspuns: „Dupa ce am trecut in rezerva, m-am hotarat sa intru in comert, in comertul cu timp. Deci eu nu consiliez, eu vand timp. Vand timp in sensul ca am muncit 34 de ani si cred ca am invatat o gramada de lucruri intr-o viata profesionala si pot sa ajut pe unii, cu ce am invatat, sa faca economie de timp: sa petreaca mai mult timp cu familia, sa sa petreaca mai mult timp cu dezvoltarea personala, sa dedice timp altora, facand economie”.

CITIȚI ȘI: Fostul șef operativ al SIE: România și Rusia au lucrat împreună în Moldova. ”Dacă toți suntem la fel de mulțumiți de evoluția din Moldova, atunci cel puțin pe Moldova să edificăm rapoartele noastre cu Rusia!”