spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeFostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump, arestat în scandalul...

Fostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump, arestat în scandalul implicării rușilor în campania electorală din SUA

-

Fostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump, Paul Manafort, și Rick Gates, un fost partener de afaceri al lui Manafort, au fost somați să se predea luni autorităților în legătură cu ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016, a relatat presa americană și agențiile de știri internaționale.

- Reclama -

FBI a confirmat pentru DPA că Manafort s-a predat luni dimineață. Nu este limpede care sunt acuzațiile, dar arestarea este o evoluție semnificativă în ancheta condusă de fostul șef FBI Robert Mueller, desfășurată în paralel cu investigații din Congresul Statelor Unite.

Oficialii serviciilor de informații americane au ajuns în ianuarie la concluzia că președintele rus Vladimir Putin a ordonat o „campanie de influențare” a alegerilor prezidențiale din 2016 menită să ponegrească reputația candidatei democrate Hillary Clinton și să-l ajute pe Trump.

Conform New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului special, Paul Manafort este vizat de 12 capete de acuzare, printre care complot împotriva SUA, spălare de bani, declarații false și nedeclararea unor conturi din străinătate. El ar putea fi prezentat justiției, a adăugat purtătorul de cuvânt, Peter Carr.

În vârstă de 68 de ani, Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în special în urma unor dezvăluiri privind legăturile sale cu oligarhi ucraineni proruși.

FBI a percheziționat la sfârșitul lunii iulie una dintre reședințele sale și a confiscat documente.

Trump a respins acuzațiile privind presupuse legături cu Rusia și a calificat ancheta drept „o vânătoare de vrăjitoare”. Kremlinul a negat de asemenea acuzațiile.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...