spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeDodon îl invită pe Iohannis la Chișinău

Dodon îl invită pe Iohannis la Chișinău

-

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe Klaus Iohannis la Chişinău, el înmânându-i ambasadorului României Daniel Ioniţă o scrisoare oficială în acest sens. Dodon spune că „între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă” şi că mizează pe faptul că preşedintele României este deschis să accepte un dialog la Chişinău.

- Reclama -

„L-am asigurat pe domnul ambasador de faptul că relaţiile moldo-române sunt şi vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătăţii noastre, a evenimentelor istorice comune şi a afinităţilor culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente şi suverane, care trebuie să găsească noi oportunităţi de cooperare respectuoasă şi benefică pentru cetăţeni”, afirmă preşedintele Republicii Moldova.

El mai spune că „un temei important” al întâlnirii cu ambasadorul român a fost de a-i înmâna o scrisoare oficială adresată preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi transmite invitaţia de a vizita Republica Moldova.

„Consider că între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă. Am toată convingerea că numai prin discuţii repetate pot fi depăşite asperităţile şi dificultăţile care mai apar în relaţiile dintre state sau dintre instituţii şi mizez pe faptul că preşedintele României este deschis să accepte un dialog la Chişinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, adaugă Igor Dodon.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...