spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeFostul președinte ceh Vaclav Klaus: Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și...

Fostul președinte ceh Vaclav Klaus: Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și pentru creșterea prețurilor la energie. Dacă Uniunea Europeană se debarasează de dependența energetică față de Rusia economia Europei va înceta să mai funcționeze

-

Fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, a declarat că Occidentul, nu Rusia poartă responsabilitatea pentru creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energie în Cehia și în alte țări ale Europei, informează TASS citând Seznam Zpravy.

Potrivit spuselor sale, Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și pentru creșterea prețurilor la energie, scrie Gazeta.ru.

”Asta a apărut din vina lor, din vina Occidentului, a Europei înseși. O problemă care a apărut cu mult înainte de 24 februarie, cu mult inainte de invazia rusă în Ucraina. Războiul Rusiei nu a venit decât să completeze acest proces economic negativ, a cărui esență este cu totul alta”, este de părere Klaus.

- Advertisement -

Potrivit spuselor sale, ”salturile șoc de preț la resursele energetice livrate de Rusia în UE s-au întâmplat încă dinainte de 24 februarie”.

Klaus a adăugat că, dacă Uniunea Europeană se debarasează de dependența energetică față de Rusia, economia Europei va înceta să mai funcționeze.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img