Fostul prefect de Mehedinți aruncă în aer numirile făcute de Orban

0
473

Mai multi prefecti au semnat o plangere prealabila pe care i-au trimis-o lui Ludovic Orban, in care sustin ca cei care i-au inlocuit nu indeplinesc conditiile legale pentru aceste functii. Ei ameninta ca se vor adresa instantei daca hotararile de numire nu vor fi „puse in legalitate”.

Printre fostii prefecti care au semnat petitia se numara si Nicolae Draghia, fost reprezentant al Guvernului in judetul Mehedinti. Acesta a declarat, pentru Mediafax, ca a semnat plangerea prealabila care i-a fost trimisa premierului Orban la finalul saptamanii trecute.

Nicolae Draghia spune ca grupul fostilor prefecti nu contesta deciziile de inlocuire din functie, ci hotararile prin care au fost numiti 31 de noi prefecti si subprefecti. Potrivit acestuia, multi dintre acestia nu indeplinesc conditiile legale pentru a ocupa aceste functii.

„Noi am vrut sa tragem un semnal de alarma asupra nelegalitatii acestor hotarari, nu in raport cu noi. Noi suntem doar persoane interesate si incercam sa respectam legea. Numirile lor au fost ilegale din punct de vedere al detinerii calitatii de cursant pentru aceasta functie, unii dintre ei.Altii sunt la cabinete parlamentare si nu puteau sa fie ca functie publica, etc. Nu am facut aceasta plangere prealabila pentru noi, ca persoane publice sau fosti prefecti. Hotararile prin care am fost noi inlocuiti, asta este o alta problema si asta ne-o rezolvam noi, personal”, a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Draghia, fostul prefect al judetului Mehedinti.

Acesta spune ca singurul lucru pe care-l asteapta de la premier este „sa puna in legalitate aceste hotarari”. In caz contrar, va fi deschisa o actiune pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.